Ett lokalt alternativ inom hemtjänsten sedan 2009

Vi vill möta många människors behov både praktiskt och känslomässigt

För oss handlar vardagen lika mycket om tjänster och känslor. Vi har varit ett fristående, lokalt alternativ inom hemtjänsten sedan 2009. Det första i kommunen, och faktiskt ett av de första i Sverige. Vi vill möta många människors behov både praktiskt och känslomässigt. Redan från starten har vår ambition varit att behärska inte bara svenska, utan även möta andra människor, med andra språk och kulturer i bagaget. Idén föddes i det faktum att väldigt få äldre med invandrarbakgrund tog eller fick hjälp från samhället. I Jönköping har vi gjort stolt skillnad på den punkten. Det tänker vi fortsätta med.

Det fria valet inom kommunen innebär att du utan att det kostar extra, kan välja vilken vårdgivare du vill. Du är fri att välja det alternativ du tycker är bäst. Bara för att man blir äldre ska inte valfriheten minska tycker vi. Snarare tvärt om.

Vi är alla olika det är därför som vi erbjuder

· Hjälp med städning, matlagning, inköp, klädvård
· Tillsyn och stöd i din rehabiliteringsprocess
· Sociala aktiviteter, stödsamtal och social träning
· Hjälp med sjukvårds- och myndighetskontakter etc.


Här kan du läsa om hemtjänst på ditt eget språk

You helping hand

Din hjälpande hand

RUKA POMOĆI


Och här hittar du information om det fria hemtjänstvalet

Klicka här om ni väljer oss >>

Basic care unit växer och behöver nya medarbetare

Är Du undersköterska ELLER har gedigen erfarenhet av att jobba inom äldreomsorg? Behärskar Du det svenska språket i tal och skrift? Hör av dig!

”Att förstå behov och olika bakgrunder handlar främst om att lyssna”

Mer information

Din rätt till vård och omsorg

Basic Care Unit har hemtjänst, omsorg och hushållsnära tjänster som sin specialitet. Vår policy är att Du och Dina behov står i centrum. Detta anser vi vara en vägledning om hur vi tillsammans med Dig skall utforma våra insatser.